Gatas Evangelium

Elevrådet ved Malangseidet skole besøkte Kirkens Bymisjons i etterkant av grunnskoleuka. Med seg hadde de flere oransje skjerf som de hadde strikket. På dette besøket fikk elevene en forespørsel fra Ann Karina Sogge om elevene kunne tenke seg å være med på en stor forestilling som Kirkens Bymisjon skulle ha i desember. Det tok nøyaktig tre sekunder for elevrådet å svare – ja, det vil vi! En av representantene tilføyde til og med at;  – da kan vi få avspasering dagen etter, slik de får på Sand skole når de har hatt kveldsskole.

For 10. året ønsket Kirkens Bymisjon i Tromsø velkommen til en forestilling der de formidler  juleevangeliet. I dette lesespillet tar de historien om Josef og Maria til nåtiden. Forestillinga er skrevet av Eirik Junge Eliassen som også er primus motor for oppsetninga. På en rå og ærlig måte fremføres Gatas Evangelium. Det er en kraft i den flotte musikken, dansen og teksten som gir oss i salen muligheten i å tenke over det viktige budskapet. Et budskap som ofte blir borte i det livet vi lever i kjøpekraftens juletid. Forestillinga er ikke en barneforestilling, da forestillingen omhandler tematikk som ikke er tilrettelagt for barn, men for å få fram budskapet er det viktig at barna bidrar!

Og dette bidraget var det elevene ved Malangseidet skole ble en del av! Onsdag 12. desember ble forestillinga vist i Tromsø kulturhus for fullt hus! Det var en fantastisk flott forestilling der våre elever leverte rørende gode sangprestasjoner. De bidro med «Sonjas sang til julestjernen» og «Deilig er jorden». Elevene var også korister på flere av de andre sangene som ble sunget, blant annet den rørende «Til dem du er glad i», og til den flotte innmarsjsangen «Lang desember natt».

Det ble en minnerik kveld for både elever, lærere og alle de vel 600 som satt i salen.

Som et lite minne fikk vi med oss et flott lys som er laget av en kunstner på vegne av Kirkens Bymisjon. Fra skolen sin side har vi sagt at det bare er å ringe til neste år om de trenger hjelp fra barna.